Helsinki Ink tiedote 2019.docx

Pohjoismaiden suurin tatuointitapahtuma Helsinki Ink ottaa haltuun jälleen Kaapelitehtaan Merikaapelihallin 29.-31.3.2019

Pohjoismaiden suurin tatuointitapahtuma kerää jälleen tatuointialan mestarit saman katon alle maaliskuun lopulla. Mukana on laaja kansainvälinen artistivalikoima sekä Suomen parhaimmisto, alan kilpailuja sekä muuta aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Artisteja on messuille tulossa mm. Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Portugalista, Japanista, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Messujen teemana ovat ajankohtaiset hybrid-tatuoinnit.

Tatuointi on merkki eletystä elämästä

Ihon tatuoiminen on ikivanha tapa ilmaista itseään kehon avulla.

”Monilla asiakkaistani on varsin selkeä näkemys siitä, mitä ja millaisen kuvan he ihoonsa haluavat, ja mitä he tatuoinnillaan tahtovat ilmaista. On myös niitä asiakkaita, joille tatuoinnin ottaminen on hauska kokemus tai kaunis koriste. Usein tatuoinnit ovat kuitenkin kaikkea tätä yhtä aikaa, eikä tatuoinnin ottamiselle olekaan varsinaisesti oikeita tai vääriä syitä”, kertoo messujen tapahtumakoordinaattori ja tatuoija Kimmo Rosti.

Rostin mukaan jokaisella tatuoijalla on vahvuutensa ja tyylinsä. Hyvän lopputuloksen saavuttaminen vaatii luonnollisesti niin tatuoijalta kuin tatuoinnin ottajaltakin kiinnostusta ja paneutumista prosessiin.

”Tatuointi ei ole pelkästään tekijänsä mieltymysten ilmentymä, vaan asiakkaan ja tatuoijan näkemysten yhteensovittamisesta syntynyt lopputulos. Helsinki Ink onkin loistava tilaisuus tutustua erilaisiin artisteihin sekä heidän ammattitaitoon. Kannattaa kiinnittää huomiota mm. taiteilijan suosimiin väreihin, varjostustekniikoihin ja muihin yksityiskohtiin”, sanoo Rosti.

Tatuoinnit monipuolistuneet viimeisen vuosikymmenen aikana

Tatuointien sisällöt ja tarkoitusperät ovat yksilöllisiä ja vaihtelevat ihmisten välillä, usein aikakausittain. Edellisinä vuosina tatuointityyleistä blackwork ja dotwork, old school, fotorealistinen ja geometrinen ovat olleet suosiossa.

”Tatuoinnin ei tarvitse sisältää varsinaista kuvaa tai tekstiä ollakseen näyttävä. Geometriset muodot ovat esteettisesti kauniita tatuoituina, ja vaihtoehtoja on lukuisia. Tällaisiin tatuointeihin voi helposti piilottaa monia merkityksiä. Esimerkiksi viisi tatuoitua pistettä voi tarkoittaa viittä perheenjäsentä”, kertoo Finnish Tattoo Artists Association ry:n puheenjohtaja ja tatuoija Tony Raita.

Tällä hetkellä nousussa ovat esimerkiksi hybrid- ja neotraditional -tatuoinnit, ja nämä tulevat messuillakin vahvasti esiin. Helsinki Inkissä on päivittäin ohjelmassa on Best of the day -tatuoinnin valinta sekä eri tyylisuuntausten parhaimmiston valinta.

Lisätietoja:

Kimmo Rosti, kimmorosti@gmail.com / +358 50555 2741
Tony Raita, tonyraita@hotmail.com
Lisätietoa tapahtumasta ja tapahtuman ohjelma: www.helsinki-ink.fi
Kuvia tapahtumasta: http://bit.ly/2roeq45, kuvaaja: Pauliina Holm

Tapahtuman perustiedot

Paikka: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Osoite: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Aukioloajat: Perjantai 18.00-01.00, Lauantai 12.00-01.00, Sunnuntai 12.00-19.00
Ikäraja: 18v, alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa ennen kello 18.00
Lippujen hinnat ennakko/ovelta:
Liput: Pe 23€ / 25€
La 23€ / 25€
Su 16€ / 17€
Koko viikonloppu 26€ / 28€
Ennakkoliput: Tiketti www.tiketti.fi