Helsinki Ink_tiedote 2020.docx

Kansainväliset Helsinki Ink -tatuointimessut tuovat tatuointialan parhaimmiston Kaapelitehtaalle 27.-29.3.2020

Pohjoismaiden suurimmat tatuointimessut keräävät jälleen tatuointialan mestarit saman katon alle. Messukävijöille on luvassa koko viikonlopun verran 130 artistin taidonnäytteitä sekä oheisohjelmaa.

Artisteja on messuille tulossa mm. Brasiliasta, Ranskasta, Yhdysvalloista, Saksasta, Kiinasta, Espanjasta, Saksasta, Portugalista, Hollannista ja Venäjältä.
Olemme pyrkineet kehittämään ohjelmaa kiertelemällä ja työskentelemällä ulkomailla järjestettävissä tapahtumissa. Luvassa on laaja kattaus eri tatuointityylien tekijöitä, tunnetuimmat suomalaiset tatuoijat ja useita ulkomaalaisia mielenkiintoisia neotraditional- tyylin tekijöitä, kertoo Finnish Tattoo Artists Association ry:n puheenjohtaja ja tatuoija Tony Raita.

Ala uudistuu jatkuvasti – vegaaninen tatuointi kasvattaa suosiota

Tatuoinneilla on kantajalleen usein vahva symbolinen arvo. Tatuointi voi olla kuin iholla kulkeva tarina tai matkakertomus. Tatuointien sisällöt ja tarkoitusperät ovat yksilöllisiä, ja ne vaihtelevat ihmisten välillä, usein aikakausittain.

Tällä hetkellä tatuoijat nakuttavat paljon esimerkiksi neotraditional- ja hybrid -tatuointeja. Nämä tulevat messuillakin vahvasti esiin. Japanilaiset aiheet ovat myös saaneet suosiota Suomessa, kertoo messujen tapahtumakoordinaattori ja tatuoija Kimmo Rosti.

Osana tatuointiprosessia ovat myös tatuoijan käyttämät varusteet, tarvikkeet ja jälkihoitoaineet, jotka voivat sisältää eläinperäisiä ainesosia – tämän vuoksi vegaaniset tatuoinnit ovat kasvattaneet suosiota.

Vegaanisissa tatuoinneissa eläinperäiset ainesosat on korvattu luonnollisilla ainesosilla. Tuotteiden vegaanisuus ei vaikuta tatuoinnin laatuun, paranemiseen tai lopputulokseen, sanoo Rosti.

Vaikutu tatuointitaiteesta

Viime vuonna yleisöennätyksen tehnyt Helsinki Ink on loistava tilaisuus tutustua erilaisiin artisteihin sekä heidän ammattitaitoonsa. Messuilla on päivittäin ohjelmassa Best of the day -tatuoinnin valinta sekä eri tyylisuuntausten parhaimmiston valinta. Usealle artistille kannattaa varata tatuointiaika etukäteen, osa taas ottaa tatuoitavaksi ainoastaan ilman varausta.

Kun tatuoinnin ottamista puntaroidaan, mietitään usein ensiksi oikean tatuoijan valitsemista. Itse suosittelen tutustumaan messujen taiteilijoiden portfolioihin etukäteen verkossa. Kiinnitä erityisesti huomiota taiteilijan suosimiin väreihin, varjostustekniikoihin ja muihin yksityiskohtiin, kertoo Rosti.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT

Kimmo Rosti, kimmorosti@gmail.com / +358 50555 2741

Lisätietoa tapahtumasta ja tapahtuman ohjelma: www.helsinki-ink.fi
Kuvia tapahtumasta: https://drive.google.com/open?id=1ZxzeLbQlRMRDfA98R-6lEhdF2Y_A26Kf, kuvaaja: Pauliina Holm

Tapahtuman perustiedot

Paikka: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Osoite: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Aukioloajat: Perjantai 18.00-01.00, Lauantai 12.00-01.00, Sunnuntai 12.00-19.00
Ikäraja: 18v, alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa ennen kello 18.00
Lippujen hinnat ennakko/ovelta:
Liput: Pe 23€ / 25€
La 23€ / 25€
Su 16€ / 17€
Koko viikonloppu 26€ / 28€
Ennakkoliput: Tiketti, www.tiketti.fi