TIedote_Helsinki Ink 2018.docx

Helsinki Ink -tatuointimessut tuovat ennätysmäärän taiteilijoita Kaapelitehtaalle 6.-8.4.2018

Pohjoismaiden suurimmat tatuointimessut tuovat huhtikuussa Helsingin Kaapelitehtaalle yli 130 kansainvälistä ja kotimaista tatuoijaa. Luvassa on myös alan kilpailuja ja aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Helsinki Ink -tatuointitapahtuma esittelee tatuointitaidetta parhaimmillaan.

Tatuointikulttuuri on kasvanut ja saanut monenlaisia uusia piirteitä ja variaatioita. Helsinki Ink -tapahtuma vastaa kysyntään niin laadulla kuin määrälläkin. Pohjoismaiden suurimmassa tatuointitapahtumassa taitojaan esittelevät muun muuassa artisteja Yhdysvalloista, Kanadasta, Italiasta ja Belgiasta.

Tatuointitaide tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ja tyylejä

Messut tuovat yleisölle tutuiksi erilaisten kuvien tekotavat, tyylisuuntaukset ja tekniikat.

”Tatuoijan oma kädenjälki voi tarkoittaa monia eri asioita kuten iholle otettavan kuvan muotoa, mittasuhteita tai asettelua. Erityisosaaminen on isoissa kokonaisuuksissa tärkein valinta. Tutkimalla eri artistien portfolioita selviää eri tekijöiden tyylisuuntaukset”, kertoo Helsinki Inkin tapahtumakoordinaattori Kimmo Rosti.

Helsinki Ink -messuilla on loistava mahdollisuus saada oma yksilöllinen ihoa koristava tatuointi varaamalla ajan messuilla olevilta artisteilta.

”Tatuointia halutessa tatuoija valitaan usein taiteilijan kykyjen perusteella. Tatuoijien ammattitaito on myös sitä, että pitää huolen siitä, että asiakas saa mitä haluaa. Hyvä tatuoija tuntee ihmistyypit. Osa ihmisistä matkustaa ympäri maailmaa suosimansa tatuoijan tai hänen tyylin vuoksi”, kertoo Finnish Tattoo Artists Association ry:n puheenjohtaja Tony Raita.

Kuuluisista maalauksista teetetyt suuret tatuoinnit ovat nostaneet suosiotaan

Moni haluaa tatuoida itseensä suomalaisen kultakauden klassikkomaalauksen, koska on ihastunut siihen jo lapsena. Maalaus voi olla iholla kokonaan tai siitä voi olla vain yksityiskohta.

”Esimerkiksi Kalevalan maalaukset ovat useimmille tuttuja jo koulusta tai museoista. Maalaus voidaan tatuoida ihoon jopa valokuvantarkasti. Alan koneet ja värit ovat parantuneet, ja tekijöiltä vaaditaan tarkkaa piirtämisen taitoa”, jatkaa Rosti.

Ulkomaillakin mainetta niittänyt Helsinki Ink -tatuointitapahtuma on vuosi toisensa jälkeen kerännyt suosiota. Hyvä ilmapiiri ja taitava järjestely ovat vakuuttaneet niin artistit kuin yleisönkin. Tatuointitaiteen lomassa vierailijoita viihdyttävät myös eri musiikkiartistit.

Viikonlopun aikana on mahdollista päästä todistamaan alan parhaimmistoa, kun jokaisena päivänä valitaan Best of the day -tatuointi sekä eri tatuointisuuntausten kärkitatuoinnit. Kriteereinä kilpailussa ovat tatuoinnin linjat, värit, varjot ja toteutustapa.

Lisätietoja:

Kimmo Rosti, kimmorosti@gmail.com / +358 50555 2741
Tony Raita, tonyraita@hotmail.com / +358 400176474
Lisätietoa tapahtumasta ja tapahtuman ohjelma: www.helsinki-ink.fi
Kuvia tapahtumasta: http://bit.ly/2roeq45

Tapahtuman perustiedot

Paikka: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Osoite: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Aukioloajat: Perjantai 18.00-01.00, Lauantai 12.00-00.00, Sunnuntai 12.00-19.00
Ikäraja: 18v, alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa ennen kello 18.00
Liput: Pe 22€ / La 22€ / Su 17€ / koko viikonlopun lippu 24€
Ennakkoliput: Tiketti www.tiketti.fi