Tiedote_Kansainvaliset_tatuointimessut_2016.docx
Tiedote_Kansainvaliset_tatuointimessut_2016.pdf

Kansainväliset Helsinki Ink -tatuointimessut tuovat tatuointialan taiturit Kaapelitehtaalle 31.3.-2.4.2017

Kansainväliset tatuointimessut keräävät jälleen tatuointialan mestarit saman katon alle. Artisteja on messuille tulossa mm. Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Portugalista, Hollannista, Venäjältä ja Meksikosta. Merikaapelihallissa messukävijöille on luvassa koko viikonlopun verran 115 artistin taidonnäytteitä sekä oheisohjelmaa. Messujen teemana on ajankohtainen klovni-teema.

Tapahtuma esittelee taiteilijoiden parhaimmiston, alan uudet tuulet ja mestariteokset. Tapahtumassa on myös mm. akustista livemusiikkia, Suomen Sirkuskoulun oppilaiden pariakrobatiaa, tatuointien historiasta kertova näyttely ja Pete Voutilaisen valokuvanäyttely tatuointitaiteesta. Sisäänpääsylipulla voi osallistua myös järjestettäviin arvontoihin, joissa on mahdollisuus voittaa kymmeniä lahjakortteja alan huippuliikkeisiin Suomessa.

Olemme rakentaneet messuohjelman aikaisempien vuosien kommenttien perusteella. Olemme myös saaneet hyviä ideoita kiertämällä ja työskentelemällä ulkomailla järjestettävissä tapahtumissa. Tänäkin vuonna ulkomaisten esiintyjien lukumäärää on kasvatettu entisestään ja paikan päälle odotetaan yleisöennätystä, kertoo Finnish Tattoo Artists Association ry:n puheenjohtaja ja tatuoija Tony Raita.

Inspiroidu taiteesta

Tatuointitapahtumassa messukävijät pääsevät ihastelemaan erilaisia tatuointityylejä ja -tekniikoita. Päivittäin ohjelmassa on myös Best of the day -tatuoinnin valinta. Monelle artistille kannattaa varata tatuointiaika etukäteen, osa taas ottaa tatuoitavaksi ainoastaan ilman varausta.

Tämä on niitä harvoja tilaisuuksia saada kansainvälisiltä osaajilta tatuointi omaan nahkaansa ostamatta lentolippua. Jos mielii saada uutta leimaa ihoonsa, kannattaa tutustua messujen taitelijoiden portfolioihin etukäteen verkossa. Etsi tatuoija, jonka tatuointityylistä pidät. Älä etsi yksittäisiä tatuointeja, joita voisit mahdollisesti matkia. Tatuoijat eivät yleensä edes suostu tekemään kahta samanlaista tatuointia. Kiinnitä huomiota taiteilijan suosimiin väreihin, varjostustekniikoihin ja muihin yksityiskohtiin, kertoo messujen tapahtumakoordinaattori ja tatuoija Kimmo Rosti.

Tatuointi – entisaikojen selfie

Jos vielä sata vuotta sitten tatuointeja oli vain vangeilla ja merimiehillä, nykyään tatuoinnit ovat yleinen näky katukuvassa. Vaikka tatuointien suosio on levinnyt huomattavasti laajemmalle kohderyhmälle, niillä on kantajalleen edelleen vahva symboliarvo. Jo aikoinaan merimiehet viestivät ihollaan asioita esimerkiksi kaipuuta kotiin. Tatuointi saattoi olla kuin entisaikojen selfie – iholla kulkeva matkakertomus.

Yhä useampi päätyy tatuointivalinnassaan kuvaan, joka näyttää mahdollisimman realistiselta. Suosittuja ovat olleet myös pienet tatuoinnit, joita otetaan muun muassa käsivarsiin, kylkeen, niskaan ja korvan taakse. Tatuoinnin ottaminen saattaa olla myös yhdistävä kokemus. Ihmiset, jotka ottavat samanlaisen kuvan, tuntevat toisiinsa suurempaa yhteyttä, kertoo Rosti.

Lisätietoja:

Kimmo Rosti, kimmorosti@gmail.com / +358 50555 2741
Tony Raita, tonyraita@hotmail.com / +358 400176474
Lisätietoa tapahtumasta ja tapahtuman ohjelma: www.helsinki-ink.fi
Kuvia tapahtumasta: http://bit.ly/2jLEXQS

Tapahtuman perustiedot

Paikka: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Osoite: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Aukioloajat: Perjantai 18.00-01.00, Lauantai 12.00-00.00, Sunnuntai 12.00-19.00
Ikäraja: 18v, alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa ennen kello 18.00
Liput: Pe 22€/ La 22€/ Su 17€/ koko viikonlopun lippu 24€
Ennakkoliput: Tiketti www.tiketti.fi