Helsinki INK 2023.docx

”Tatuointialalla jyräävät nyt uuden sukupolven artistit” – Helsinki Ink -tatuointimessut tuovat messutaiteen Kaapelitehtaalle 5.-7.4.2024

Helsinki Ink -tatuointimessut keräävät tatuointialan parhaimmiston Kaapelitehtaalle 5.-7.4.2024. Messukävijät pääsevät nauttimaan myös Bernard L Kobelin kokonaan naismalleista koostuvasta valokuvakokoelmasta. Ensimmäistä kertaa Suomessa esillä oleva kokoelma on tärkeä osa tatuointien historiaa.

Messukävijöille on luvassa koko viikonlopun ajan niin kansainvälistä kuin suomalaistakin huippuosaamista jopa 200 artistin voimin. Helsinki Ink -tapahtuman historia ulottuu vuosikymmenien taakse, ja alan odotettu tapahtuma järjestetään tänä vuonna 29. kerran.

”Tatuoinnit ovat kehotaidetta ja osa lifestyle-kulttuuria. Niitä on nykyään monilla ikään, näköön ja ammattiin katsomatta. Helsinki Ink on vakiinnuttanut asemansa yhtenä ajanmukaisena eurooppalaisena tatuointimessuna”, kertoo messujen tapahtumakoordinaattori ja tatuoija Kimmo Rosti.

Tarjolla ajankohtaisia tyylisuuntauksia ja monipuolisia artisteja

Helsinki Ink -tapahtumassa päivittäin ohjelmassa ovat Best of the day -tatuoinnin sekä eri tyylisuuntausten parhaimmistojen valinnat. Sen lisäksi, että artistit panostavat kisakuviin, myös monelle messukävijälle kilpailut ovat viikonlopun kohokohta.

”Terve kilpailu on hyvästä – se vie alaa eteenpäin. Kilpailujen merkitys on selkeästi lisääntynyt kansainvälisillä messuilla. Omaa ammattitaitoaan voi tuoda kilpailujen kautta esille”, kertoo Rosti.

Helsinki Ink -tapahtumassa vierailijoilla on paljon vaihtoehtoja eri ajankohtaisten tyylisuuntausten ja monipuolisten artistien välillä.

”Tuomme tapahtumaan uusia lahjakkaita eurooppalaisia ja kotimaisia artisteja, vanhempia unohtamatta. Tänä vuonna messuilla on erityisen paljon erikoisosaamista, jota messukävijät pääsevät ihastelemaan. Kannattaa kiinnittää huomiota mm. taiteilijan suosimiin väreihin, varjostustekniikoihin ja muihin yksityiskohtiin”, sanoo Rosti.

Rostin mukaan suosittuja tatuointityylejä ovat microrealismi, minimalismi ja perinteisiin pohjautuvat neotraditionaalinen sekä neojapanilainen. Realismista on tullut myös merkittävä uuden ajan tatuointityyli.

”Artisti voi nopeasti kehittyä yhdessä tyylissä, sekä ideoiden ja esitystapojen kirjo on laaja. Yleisöystävällinen tapahtuma tuo tatuointikulttuuriin kaikkien ulottuville ja antaa mahdollisuuden tutustua aiheeseen ja alaan, vaikka ei tatuointeja ottaisikaan”, päättää Rosti.

Tatuointien valokuvauksen legendan elämäntyö esillä Helsinki Inkissä

Helsinki Inkissä on mahdollista tutustua Bernard L Kobelin (1906-1985) historialliseen kuvakokoelmaan.

Kobel omisti elämänsä epätavallisten kohteiden kuvaamiselle. Hän työskenteli studiossaan Clearwaterissa, ja teki ehkä tietämättään suuren palveluksen koko tatuointitaiteelle.

Kobel ikuisti valtavan määrän tatuoituja ihmisvartaloita ja oli uranuurtaja tatuointien tuomisessa valtavirtaan osana valokuvataidetta. Kuvia myytiin postitse, ja näin tatuoitujen ihmisten muotokuvat levisivät ympäri maailmaa.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT

Kimmo Rosti, kimmorosti@gmail.com / +358 50555 2741
Lisätietoa tapahtumasta ja tapahtuman ohjelma: www.helsinki-ink.fi
Kuvia tapahtumasta: https://www.dropbox.com/scl/fo/t63tih3gya77kzjda458l/h?rlkey=5oaem7jcz82mhj0oreyd7u4u5&dl=0

Tapahtuman perustiedot

Paikka: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Osoite: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Aukioloajat: Perjantai 16.00-01.00, Lauantai 12.00-01.00, Sunnuntai 12.00-19.00
Ikäraja: 18v, alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa ennen kello 18.00

Lippujen hinnat:

pe
ennakkolippu 28,50€ / ovelta 26€
la
ennakkolippu 28,50€ / ovelta 26€
la
ennakkolippu 22,50€ / ovelta 20€
Koko viikonloppu
ennakkolippu 32,50€ / ovelta 30€

Liput: www.tiketti.fi